Quinoa for breakfast

IMG_2276

Quinoa for breakfast

I stumbled upon this amazing recipe from Martha Stewart last week. It is named breakfast quinoa and it is soooo good! Tired of regular porridge or are you gluten allergic, well, then this is the recipe for you. I have made some small changes to the original recipe, but if you want the original you can find it here: Martha Stewart

2 cups milk (whole, skim or almond)

1 cup quinoa

1 tablespoon sugar or brown sugar

1/8 teaspoon cinnamon

1/8 vanilla powder (not vanilla sugar)

1 cup of blueberries

Bring the milk to boil in a small saucepan. Add the quinoa and bring to boil again, and then reduce the heat and let simmer covered for 15 min. Stir occasionally. Then add cinnamon, sugar and vanilla powder. Let simmer for about 5-8 min more, until almost all of the milk is absorbed by the quinoa. Add the blueberries, stir and let it boil for 30 sec. Serve with milk, cinnamon, sugar more blueberries or fresh fruit. Next time I’m going to try and switch the blueberries for raspberries, I think that will be a hit! : ) I usually make a big batch and keep it in the fridge, and then I just put in the microwave for a minute when I’m hungry. I hope you enjoy this!

Quinoa till frukost

Jag snubblade över det här receptet från Martha Stewart under förra veckan. Det heter Breakfast Quinoa och det är såååå gott! Om du är trött på vanlig gröt eller är allergisk mot gluten, ja, då måste du prova det här receptet. Jag har gjort några små förändringar till originalreceptet, men om du vill ha originalet så hittar du det här: Martha Stewart

4,5 dl mjölk (standard, mellan, lätt eller almond)

2,25 dl quinoa

1 msk socker eller brunt socker

1/8 tsk kanel

1/8 tsk vaniljpulver (obs inte vaniljsocker, vaniljpulver hittar du bland bakgrejorna i affären)

2 dl blåbär

Låt mjölken koka upp i en liten kastrull. Tillsätt quinoa och låt det koka upp igen, dra ner värmen och låt den sjuda i 15 min under lock. Rör då & då. Tillsätt sedan socker, kanel och vaniljpulver, låt koka i 5-8 min till, tills quinoa har absorberat nästan all mjölk. Tillsätt sedan blåbär, rör om och koka i 30 sek. Servera gröten med mjölk, kanel, ev socker, blåbär eller om du hellre vill ha färsk frukt. Nästa vecka tänker jag byta ut blåbären mot hallon, jag tror att det kan bli riktigt gott! Jag gör vanligtvis en stor sats gröt, som jag har i kylen. Det är enkelt att värma i micron när man blir hungrig. Hoppas du gillar det här receptet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s