Great Breakfast or snack

IMG_2270

Great breakfast or snack

Lately I have become obsessed with curd. I eat it in the morning for breakfast or as a snack in the evening. It’s great to eat when you come home from a long run and you need to eat something that is high with protein. This is how I eat it.

5 ounces of curd (I use a curd with 0,3% fat)

2 tablespoons of blueberries

2 tablespoons of raspberries

1/2 sliced banana

A pinch of vanilla powder (not vanilla sugar)

Mix everything together in a bowl and put it in the fridge overnight for a tasty breakfast in the morning. I usually slice up some fresh fruit and add it to the curd just before I eat it. Sometimes I add a teaspoon of peanut butter. If you are hungry just put the bowl in the fridge for 30 min, so that the blueberries and raspberries gets to defrost a bit. This keeps full for a long time and it’s packed with protein. I hope you like it as much as I do.

God frukost eller mellanmål

På sistone har jag varit besatt av kvarg, jag kan inte sluta äta det. Antingen blir det frukost eller som kvällsmål eller både och. Efter att ha varit och sprungit är det perfekt som mellanmål för att snabba på återhämtningen, kvarg är full av protein. Så här äter jag den helst.

1,5 dl kvarg (jag föredrar lindbloms kvarg med 0,3 fett)

2 msk med blåbär

2 msk hallon

1/2 banan i bitar

En nypa vaniljpulver (obs inte vaniljsocker, vaniljpulvret hittar du bland bakgrejerna på affären)

Mixa alltsammans i en skål och ställ det i kylen över natten. På morgonen brukar jag tillsätta lite färsk frukt i bitar. Ibland tillsätter jag 1 tsk jordnötsmör också. Om du är hungrig så räcker det att låta kvargen stå i 30 min så att hallonen och blåbären hinner tina lite. Jag brukar bara ställa den i kylen över natten för att ha en snabb å enkel frukost att äta på morgonen. Det här målet brukar hålla mig mätt under lång tid. Har du som mig svårt att få i dig protein, så är det här målet perfekt, kvargen är packad med protein. Hoppas du tycker om det lika mycket som jag gör.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s