Quick and healthy breakfast

IMG_2175

Quick and healthy breakfast

I love to sleep in the morning, but since I’m not a millionaire I have to work for a living and that means getting up early in the morning during the weekdays. But since I want to sleep as late as I possibly can I want my breakfast too quick to do and easy to eat standing up. This is a favorite timesaver for me. Why because I prepare the night before and it’s really good. I know there are dozens of recipes out there for overnight oatmeal, this is my version:

Overnight oatmeal

1/2 cup regular oatmeal

1 cup of milk (skim, regular or almond)

1/2 mashed banana

1 tablespoon of blueberries

1 tablespoon of raspberries

A pinch of cinnamon

A pinch of vanilla powder (not vanilla sugar)

1 tablespoon of flaxseeds

Mix everything together in a jar. Put the lid on and put in the fridge overnight. I prefer my oatmeal a bit loose. But it you want it to be firm like regular oatmeal, switch 1/2 a cup of the milk to greek yoghurt or regular yoghurt. In the morning I usually add some fresh fruit to the oatmeal. Bon appetite! I hope you will be able to sleep a bit longer if you prepare this : )

Snabb och hälsosam frukost

Jag älskar att sova på morgonen, men eftersom jag ännu ej vunnit på triss, så måste jag kliva upp tidigare än jag vill på veckordagarna och gå till jobbet. Eftersom jag vill kunna sova så länge som jag bara kan på morgonen, så vill jag ha en frukost som är snabb att både göra och äta. Den här frukosten har blivit en av mina favoriter, den är en riktigt timesaver! På nätet finns det dussintals av olika varianter på overnight oatmeal, det här är min variant:

Overnight Oatmeal

1 dl havregryn

2 dl mjölk (lätt, mellan, standard, almond, havre)

1/2 mosad banan

1 msk blåbär

1 msk hallon

En nypa kanel (efter smak, tycker du ej om kanel kan du skippa den)

En nypa vaniljpulver (obs inte vaniljsocker, du hittar vaniljpulver i affären bland bakgrejorna)

1 msk linfrö

Blanda allting väl i en liten burk, sätt på locket och låt stå i kylen under natten. Jag föredrar min gröt ganska lös. Men om du vill ha den mer fast som vanlig gröt byt ut 1 dl mjölk mot 1 dl grekisk yoghurt eller vanlig yoghurt. På morgonen tillsätter jag ofta lite färsk frukt, men det gör du som du vill. Bon appetite! Hoppas du får sova lite längre, tack vare det här frukostreceptet : )

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s