Great Appetizer

IMG_1477

I made theese appetizer for my dad this weekend while I was visiting in Jokkmokk. They were a great hit! Next time I have a dinner with friends I will make them as appetizer for the guest to gobbel up while we are waiting for dinner. Try these baconstuffed mushrooms, I’ll promise you will love them! Your guests will rave about them.

När jag hälsade på Pappa hemma i Jokkmokk i helgen gjorde jag dessa små mumsbitar. Det var en stor hit! Nästa gång jag har vänner över för middag, så kommer jag definitivt göra dem så att gästerna har lite plockmat att mumsa på innan middagen. Prova dessa bacon & färskost fyllda champinjonerna, jag lovar att du inte ångrar dig.

Stuffed Mushrooms

30 st små champinjoner

1 pkt bacon

1 halv gul lök

¾ pkt färskost ca 150 g.

1 färsk mozzarella

1 dl färskriven parmesan

¼ tsk lökpulver

Salt & lite vitpeppar

Strimla baconet & stek krispigt i stekpannan, lyft baconet ur stekpannan till en bunke.  Skär ut foten på champinjonerna. Hacka foten på champinjonerna & löken fint, stek det i baconfettet tills löken är mjuk. Lägg det med baconet i bunken. Riv parmesanosten och finfördela mozzarellaosten, häll i bunken. Blanda ner återstående ingredienser i bunken och blanda väl med en slev. Fyll champinjonerna baconfyllningen, ca 2 tsk per champinjon.

IMG_0140

Sätt i en ugnsfast form och grädda på 200 grader i ca 15 min. Mums : )

If any of my english followers would like me translate the recipe, please make a comment below.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s